Tefal Pain & Plaisir ile mercimekli glutensiz ekmek yapımı

Şimdiye kadar yurt içinde üretilen glutensiz unlara baktığımda çoğunluğunda pirinç unu miktarı yüksek. Bu yüzden tahmin ediyorum ki glisemik indeksleri de yüksek oluyor. Ekmek makinesini aldığımdan beri bu unlardan yaptığım ekmekleri yedikçe her geçen gün daha çok acıkmaya başladığımı farkettim. Kendi yöntemimle hazırladığım ekmekleri yedikten sonra artık belirgin bir şekilde çok daha tok hissettiğimi söyleyebilirim.

Mercimekli glutensiz ekmek nasıl yapılır?

Bir miktar sarı mercimeği bir gece suda bekletiyorum. Ertesi günü suyunu süzüp blender ile püre haline getiriyorum. Eğer su tamamen süzüldüyse blenderda taneler karışmayabiliyor ve homojen öğütülemeyebiliyor. Fazla olmamak şartıyla bu şekilde taneler karışmadığında biraz su eklenebilir blenderdayken.

Bu konuda bir diğer tavsiyem, mercimek püresi hazırlandığında birden fazla ekmek yapılması ve ekmekler pişip soğuduktan sonra 1 tanesi haricindeki diğerlerinin dondurulması. Böylece sık sık püre hazırlamaya gerek olmayacaktır. Ekmek bittikçe buzluktan buzdolabına indirilip dilim dilim ısıtılarak tüketilebilir. Tabi herkesin farklı bir düzeni var. Ben hep mini fırında birkaç dilim ısıtarak yediğim için böyle yapıyorum.

Malzemeler

250gr glutensiz un

250gr mercimek püresi

300ml su

20gr kuru maya

5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

2 ölçek şeker

2 çay kaşığı tuz

İsteğe göre biraz sarımsak tozu (lezzet katıyor)


Tarif

Önce her zaman olduğu gibi suyu, zeytinyağını ve tuzu hazneye ekliyoruz. Ardından ben püreyi ekliyorum.

Pürenin üstüne glutensiz unu ekliyoruz ve onun üstüne de mayayı, şekeri ve tercihen sarımsak tozu vb. baharatları döküyoruz.

Hazneyi makineye yerleştirip 1. programda yüksek pişirme sıcaklığında programı başlatıyorum.

Sonuç:



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Voltaj düşmesi, elektronik aletler, voltaj regülatörleri ve yüksek gerilim koruma röleleri

Mutfak Eviye Sifonu Nasıl Değiştirilir?

Sanal gerçeklik gözlüğü ile evde sinema, Shinecon VR ve birkaç şey daha