Tefal Pain & Plaisir ile mercimekli glutensiz ekmek yapımı
Şimdiye kadar yurt içinde üretilen glutensiz unlara baktığımda çoğunluğunda pirinç unu miktarı yüksek. Bu yüzden tahmin ediyorum ki glisemik indeksleri de yüksek oluyor. Ekmek makinesini aldığımdan beri bu unlardan yaptığım ekmekleri yedikçe her geçen gün daha çok acıkmaya başladığımı farkettim. Kendi yöntemimle hazırladığım ekmekleri yedikten sonra artık belirgin bir şekilde çok daha tok hissettiğimi söyleyebilirim.
Mercimekli glutensiz ekmek nasıl yapılır?
Bir miktar sarı mercimeği bir gece suda bekletiyorum. Ertesi günü suyunu süzüp blender ile püre haline getiriyorum. Eğer su tamamen süzüldüyse blenderda taneler karışmayabiliyor ve homojen öğütülemeyebiliyor. Fazla olmamak şartıyla bu şekilde taneler karışmadığında biraz su eklenebilir blenderdayken.
Bu konuda bir diğer tavsiyem, mercimek püresi hazırlandığında birden fazla ekmek yapılması ve ekmekler pişip soğuduktan sonra 1 tanesi haricindeki diğerlerinin dondurulması. Böylece sık sık püre hazırlamaya gerek olmayacaktır. Ekmek bittikçe buzluktan buzdolabına indirilip dilim dilim ısıtılarak tüketilebilir. Tabi herkesin farklı bir düzeni var. Ben hep mini fırında birkaç dilim ısıtarak yediğim için böyle yapıyorum.
Malzemeler
250gr glutensiz un
250gr mercimek püresi
300ml su
20gr kuru maya
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 ölçek şeker
2 çay kaşığı tuz
İsteğe göre biraz sarımsak tozu (lezzet katıyor)
Tarif
Önce her zaman olduğu gibi suyu, zeytinyağını ve tuzu hazneye ekliyoruz. Ardından ben püreyi ekliyorum.
Pürenin üstüne glutensiz unu ekliyoruz ve onun üstüne de mayayı, şekeri ve tercihen sarımsak tozu vb. baharatları döküyoruz.
Hazneyi makineye yerleştirip 1. programda yüksek pişirme sıcaklığında programı başlatıyorum.
Sonuç:
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum...